LOGIN:     WACHTWOORD:      
 

Vlaamse Beroepsvereniging Audiologen

Zetel:
Potaarde 150
1850 Grimbergen
Deontologische code voor audiologen en audiciens

Binnen de beroepsverenigingen van audiologen en audiciens in België was er nood aan een gemeenschappelijk referentiekader voor ethisch/deontologisch verantwoord gedrag binnen de beroepsgroep.

De Vlaamse Beroepsvereniging Audiologen heeft in 2015 het initiatief genomen om dit vacuüm op te vullen door een deontologische code op te stellen: hierbij vormden nationale en internationale literatuurstudie, overleg en discussie binnen het VBA-bestuur de bouwstenen van de huidige code.

Bovendien zijn wij ten rade gegaan bij experten (leden van de opleiding audiologie van de Arteveldehogeschool Gent en van de Nationale Raad van de Orde der Artsen). De code werd door de VBA"ad hoc" werkgroep gefinaliseerd op 20/01/2016 en ze werd geïmplementeerd binnen alle beroepsverenigingen voor audiologen en audiciens van het UCBA. Op 1 maart 2016 werd de VBA "DEONTOLOGISCHE CODE VOOR AUDIOLOGEN EN AUDICIENS" unaniem goedgekeurd binnen het UCBA/CEUPA.

Op 30 mei 2016 werd de code goedgekeurd door de AEA. De Franstalige en Engelstalige versie van deze code is beschikbaar op aanvraag. Een gedragscode is echter geen statisch geheel: in het continue natraject moet deze regelmatig geactualiseerd moeten worden.

Klik hier om de PDF te downloaden.

Download Adobe PDF Reader

 
Website design and CMS by I4U.media
actueel links boeken archief Juridisch kader Kalender